”Hour of Code”

Vineri, 8 decembrie 2017, s-a desfășurat în cadrul Liceului Tehnologic ”Ion Mincu” , ”Ora de programare- Împreună cu copilul meu”. La activitate au participat elevi din clasele a IX-a A și a XII- a A învățământ seral, care au fost invitați să participe împreună cu copiii lor. Învățământul seral implică multe sacrificii pentru părinții-elevi și cel mai important este diminuarea timpului petrecut cu copii.

Acțiunea propusă a avut drept scop , pe lângă pătrunderea în ”tainele programării”, petrecerea timpului cu proprii copii. La activitate au participat persoane de la 8 ani la 48 de ani. Au programat împreună, au învățat împreună, s-au bucurat împreună. Copii au cunoscut, astfel, locul în care părinții își petrec 4-5 ore pe zi iar părinții s-au apropiat mai mult de domeniul de interes al copiilor, au înțeles și  s-au mândrit cu abilitățile propriilor copii și chiar au fost situații în care au apelat la ajutorul lor.

Activitatea desfășurată a avut un real succes, au primit cu toții diplome iar în încheiere, elevii au mulțumit și au declarat că  ”nu au mai râs așa și nu s-au simțit atît de bine de mult…”

Profesori organizatori: Gabriela COCULESCU și Marina AMPLEEV